Ouder-kind verbindingsmoment voor kinderen van 3 tot 6 jaar

 

Als je kinderen opvoedt, wordt je wel eens geconfronteerd met gedrag waarvan je wil dat het stopt of verandert.

Verbindend opvoeden is daarin een belangrijke schakel: focussen op verbinden met wat je zelf wil en nodig hebt én met de behoefte van je kind.

We hebben als ouders bepaalde overtuigingen over wat een kind moet kunnen en doen. Van daaruit vellen we vaak een oordeel over het gedrag van kinderen. En dat zelfs soms zonder eigenlijk stil te staan bij wat dat kind voelt en nodig heeft.

 

Bij baby's vinden we het vaak veel gemakkelijker en meer normaal om ons af te stemmen op de behoefte van het kindje ("Ze huilt, zou ze honger hebben? Of pijn?"). Maar vanaf ongeveer 1 jaar denken we dat een strakkere opvoedingsaanpak nodig is. We vervallen hierbij als ouder gemakkelijker in veroordelende taal ("Eet met je mond dicht", "Je weet dat dat niet mag!"). Dit maakt dat kinderen zich gaan verdedigen of schrap zetten. --> Wat wij als volwassenen eigenlijk ook steeds doen op zo'n moment. Er gaat door de toon waarop iets gezegd wordt, vaak veel inhoud verloren. Verbindende communicatie zorgt voor meer verbinding tussen ouder en kind en spreekt de natuurlijke bereidwilligheid van het kind aan. 

 

Wil dat zeggen dat we onze kinderen geen grenzen meer moeten geven en alles dan maar moeten toelaten? Nee, natuurlijk niet. Maar wat daarbij wel belangrijk is, is om te luisteren naar wat er achter de 'nee' van je kind zit. En daarnaast jezelf ook bewust zijn van waarom het gedrag van je kind jou zo raakt, welke waarden jij daarin belangrijk vindt.


We willen onze kinderen zien opgroeien tot zelfstandige, weerbare volwassenen met een goede portie zelfvertrouwen. Dat bereik je niet door van hen als kind te verwachten dat ze zomaar op alles steeds gehoorzamen.

 

Om het verbindend opvoeden mee te versterken, bieden wij ouder-kind verbindingsmomenten aan. In deze sessies leer je op een speelse manier hoe je positiever met je kind in verbinding kan komen. De sessies zijn gericht op duo's bestaande uit 1 ouder en 1 kind (van 3-6 jaar). 

Praktische informatie:

- Data: 26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6, 14/6

- Telkens op woensdag van 14u-15u (met uitzondering van 3/5 = 13u00 en 17/5 = 16u00)

- Locatie: Op Dreef (Dreef 34 - 2910 Essen)

- Deze reeks wordt gegeven door Lorein en Sanne

- Kostprijs: €2,5 per sessie (je dient je in te schrijven voor de volledige reeks) 



Inschrijven

 

Door onderstaand formulier in te vullen, kan je jezelf en je kind inschrijven voor de ouder-kind verbindingsmomenten. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld. Hiervoor ontvang je na inschrijving een mailtje met verdere instructies.