Sanne Groenen

Klinisch psycholoog: kinderen, jongeren en ouders


Mijn naam is Sanne Groenen (°1990). In 2014 behaalde ik mijn diploma ‘Master in de klinische psychologie: kinderen en adolescenten’ aan de Katholieke Universiteit Leuven. Sindsdien heb ik op verschillende terreinen gewerkt met kinderen en jongeren. Reeds zeven jaar heb ik ervaring als zelfstandig psycholoog en momenteel ben ik dan ook full time aan de slag in mijn praktijk als kinder- en jongerenpsycholoog. Verder deed ik enkele jaren terug ook ervaring op in opvoedingsondersteuning als orthopedagoog in een MPI en werkte ik als psycholoog in het onderwijs. Sinds mijn studies volg ik verschillende bijscholingen en workshops die mij sterken in mijn contextuele benadering en gedragstherapeutisch proces. Vanuit deze invalshoeken zal ik dan ook vertrekken bij de psychologische begeleidingen.

Opleidingen

- Master in de klinische psychologie: kinderen en jongeren (K.U.Leuven) (2008 - 2014)

- Postgraduaat psychodiagnostiek (1 jaar afgerond) (2022)

- ACT-therapeut (Acceptance and Commitment Therapy) (2023)

- Brainblocks (2023-2024)

Sanne Groenen

BTW: BE0628.789.335

Visumnummer: 286721

Erkenningsnummer: 902124861

Lid van VVKP


Tarieven en terugbetaling

  • Ik werk grotendeels geconventioneerd. Hiervoor zijn aangepaste tarieven van toepassing. (Let op: voor diagnostiek geldt dit niet.)

 

Indien sessies buiten de terugbetaling van het RIZIV nodig zijn, gelden volgende tarieven:

  • Intakegesprek: €75,00 + €30,00 opstart- en administratiekosten
  • Individuele begeleiding: €75,00 per sessie (+-50 min)

Terugbetaling kan dan gedeeltelijk gebeuren door het ziekenfonds. Terugbetaling is bij elk ziekenfonds heel verschillend. Dit varieert van 10 euro per sessie tot 75 % van het totale bedrag gespreid over 1 tot 12 sessies met een maximum per kalenderjaar. Dit geldt ook voor diagnostiek. Voor meer informatie omtrent terugbetaling of de noodzaak van een doorverwijzing (voorschrift) neem je best even contact op met jouw mutualiteit of met mij.

Werkwijze

Afhankelijk van de noden van het kind, kan de begeleiding individueel met het kind plaatsvinden of in het bijzijn van ouder(s). De duur van een traject is steeds individueel afgestemd, in samenspraak met ouders en kind. Indien van toepassing kan begeleiding ook op verplaatsing of in groep plaatsvinden. Een sessie duurt doorgaans 45 minuten, met aansluitend tijd voor terugkoppeling met de ouders indien nodig.


Telefonisch of via mail kan een eerste afspraak gemaakt worden. Tijdens deze intake met ouders (of jongere) brengen we de moeilijkheden en de hulpvraag zo duidelijk mogelijk in kaart. Van hieruit spreken we verdere begeleidingsmogelijkheden af.

Bij een eerste intakegesprek neem je de volgende zaken mee:

  • identiteitskaart
  • eventuele verslagen van eerdere onderzoeken
  • eventuele voorschriften en/of doorverwijzingsadvies