Brussen groepsreeks (6-12 jaar)

Brus = broer of zus van een kind met ASS

 

Autisme treft niet alleen de persoon met autisme zelf, maar doorgaans het hele gezin. De meeste aandacht en zorg is vaak gericht naar de ouders en de persoon met autisme. Maar broertjes en zusjes (= brussen) worden al wel eens vergeten. Nochthans weten we dat autisme ook vaak een impact heeft op de brussen. Door de aanwezigheid van een broer of zus met autisme ervaren brussen een aantal emoties en uitdagingen die leeftijdgenoten zonder broer of zus met autisme niet of in mindere mate ervaren. De brand die brussen hebben met hun broer of zus met autisme is complex en tegelijkertijd erg bijzonder.

 

Tijdens onze brussen groepsreeks geven we uitleg over autisme en hoe de brussen het autisme kunnen herkennen bij hun broer of zus met autisme. We staan ook stil bij de gevoelens die brussen ervaren. Zowel voor fijne als voor minder fijne gevoelens is er ruimte. Voor veel brussen is het belangrijk om te ervaren dat ze niet de enige zijn. Het leren kennen van andere brussen is een grote meerwaarde van deze groepsreeks. We maken dan ook graag tijd voor ontspannen kennismaking en samen groeien.

 

 

Praktische informatie:

- Voor brussen van 6-12 jaar (lagere school)

- 18/7 - 20/7 - 24/7 - 25/7 - 26/7 - 27/7 - 28/7 - 31/7

- Telkens van 10u - 11u30

- Locatie: Op Dreef (Dreef 34 - 2910 Essen)

- Begeleiders: Lorein, Ellen en Sanne

- Voorwaarde: Autisme is bespreekbaar in het gezin. Bij voorkeur is het kind met autisme op de hoogte van zijn/haar diagnose.

- Kostprijs: €2,5 per sessie (je dient je in te schrijven voor de volledige reeks) 


Inschrijven

Door onderstaand formulier in te vullen, kan je jezelf en je kind inschrijven voor de ouder-kind verbindingsmomenten. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld. Hiervoor ontvang je na inschrijving een mailtje met verdere instructies.


Na verzending van dit formulier is uw kind ingeschreven voor de brussenreeks in juli 2023. Enkele weken voor de start ontvangt u een mail met meer informatie.